Борис Колев

Борис КолевБорис Колев е семеен, баща на две деца – момче и момиче, адвокат по професия, доктор по право, учредител и Председател на УС на фондация Бащинство, автор на статии и лектор по темите за родителството, бащинството и закрилата на детето. Автор на текстовете, композитор и изпълнител на песните от продуцирания от фондация Бащинство през 2012 г. музикален албум „Мили Татко, Жираф Бъди”, посветен на бащинството и ненасилствената комуникация.

Сертифициран водещ на вдъхновяващи семинари от международната организация на Йеспер Юл FamilyLab International и лидер на ФемилиЛаб България. От темите, развити от Йеспер Юл, освен с тази за бащинството, се свързва дълбоко и с тази за самочувствието (или себеуважението, както е преведено в книгите на Юл на български понятието Self Esteem), както и с темата за поставянето на граници не чрез едностранно наложени безлични правила, а чрез всекидневното показване на личните ни граници, отстояване на личния ни интегритет и поемането на лична отговорност за себе си.

Борис дълбоко вярва, че единственият начин да възпитаме нашите деца в ценностите, в които вярваме, е да показваме и отстояваме тези ценности в самите нас.