Калин Гайтанджиев

Калин ГайтанджиевКалин Гайтанджиев е роден и израснал в град Тетевен. От 20 години живее и работи в София. Женен, баща на четири деца. Завършил е психология. Първите 10 години от професионалната му кариера преминават в Затвора – София, където заема длъжностите „социален работник” и „психолог”. В момента работи като семеен консултант и училищен психолог.

Предстои му да се дипломира като фамилен терапевт в парадигмата на системният подход- същата, в която е обучаван и практикува и самият Йеспер Юл. Редовно е търсен за събеседник в телевизионни и радио предавания по въпроси, касаещи развитието на децата, психологическия климат в училище, взаимоотношенията между родителите.

Калин е музикант с богат сценичен опит. Успява да пренесе вдъхновението, с което се изявява на сцената в контактите си със семействата, които консултира, децата, с които работи в училище, и в семинарите, които води и организира за родители. Калин е семеен консултант и училищен психолог в 35 СУ „Добри Войников”. Най- голяма сила черпи от семейството си. Когато го питат как се справя с децата казва, че следва принципа на Юл: „ За да стане човек добър родител, трябва да има най- малко четири деца” и допълва : „ И жена, която да обича и за която да е готов на ВСИЧКО”.

Сертифициран водещ на вдъхновяващи семинари от международната организация на Йеспер Юл FamilyLab International и основен водещ на такива семинари и консултант на ФемилиЛаб България.